Održana 9. sjednica Predsjedništva HDZ BiH

 

Mostar – Danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru održana 9. sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH kojim je predsjedao predsjednik dr. Dragan Čović.
Na jednoj od točaka, razgovaralo se o pripremama za predstojeće lokalne izbore u Bosni i Hercegovini. Analiziran je rad stranke na terenu, te je odlučeno pomoći područjima kojima je pomoć u izbornom procesu potrebna.
Zaključeno je kako će naredna sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH biti održana nakon formalnog proglašenja izbora te će se na toj sjednici usvojiti smjernice na središnjoj razini, dogovoriti izborni stožer i dati vrlo jasni naputci nižim razinama stranke. Naglašena je maksimalna komunikacija i koordinacija s općinskim odborima.
Nakon održane sjednice Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a) na kojoj je odlučen zajednički nastup stranaka članica HNS-a, s posebnim naglaskom u općinama gdje je hrvatski narod na određeni način izložen. Predsjedništvo HDZ-a BiH iskazalo je opredjeljenje za zajedničkim nastupom te osvajanje 21 ili 22 načelnika i toliko većina u općinama treba biti prioritet, a to može biti i više.
Idućih dana predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović obavit će razgovore sa svim predstavnicima stranaka Hrvatskog narodnog sabora kako bi se dogovorili o konceptu zajedničkog nastupa u općinama.
Na sjednici je bilo govora i o Izbornom zakonu, te je zaključeno kako će HDZ BiH izaći sa svojim prijedlogom oko izmjena Izbornog zakona a onda, sukladno reagiranju ostalih stranaka, vidjeti kako eventualno doći do izmjena izbornog zakonodavstva koje bi omogućile da se na jedan bolji način organiziraju lokalni izbori u svim sredinama u BiH.

URED ZA INFORMIRANJE HDZ BiH