Održana Godišnja skupština, Geodetskog društva Herceg-Bosne, Kupres, 16. – 17. lipnja 2017. godine

 

KUPRES: Geodetsko društvo Herceg-Bosne na Kupresu je održalo Godišnju skupštinu. Uz članove Društva u radu Skupštine sudjelovali su i cijenjeni gosti iz Republike Hrvatske: zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave g. Antun Vidaković i g. Ivan Landek, predstavnici Hrvatske komore ovlaštenih inženjera geodezije g. Vladimir Krupa predsjednik UO i g. Robert Klojčnik član UO, predstavnici Društva geodetskih inženjera i geometara Republike Srpske: gđa. Biljana Katanić i gđa. Mirjana Kikić i predsjednica Društva geodeta Dalmacije gđa. Ivana Racetin.
U radnom dijelu podnesena su i usvojena: Izvješća o radu i Izvješće o financijskom poslovanju u proteklom periodu, te Program rada i Proračun za narednu godinu. Također je usvojeno i Izvješće o radu Fondacije za stipendiranje studenata geodezije i geoinformatike. U obraćanu predsjednik Ivan Lesko je istakao da je tijekom protekle godine Društvo nastavilo pozitivan trend rasta i razvitka, zahvalio članstvu na potpori i suradnji, te izradio nadu u uspješan rad Društva u budućnosti. Rad Fondacije za stipendiranje studenata karakterizira uspješno okončan Natječaj za nove stipendiste, te dva uspješno potpisana Ugovora. Radni dio Skupštine završen predstavljanjem dvobroja Godišnjaka 2015. – 2016. koji je ponovno tiskan u boji, te kvalitetnim sadržajem prati rad Društva u protekle dvije godine i događaje iz struke.

Drugi dan skupštine obilježili su kao i uvijek do sada edukativni, sportski i zabavni sadržaji.

U edukativnom dijelu sudionicima su prezentirane aktivnosti koje trenutno provodi Federalna uprava za geodetske poslove i imovinsko-pravne poslove. Aktivnosti je prezentirao gospodin Željko Obradović njen ravnatelj. On je posebno istakao projekt „Registracija nekretnina“, te projekt “Izgradnja kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini” – CILAP, te nastavak rada na Zakonu o izmjeri i registraciji nekretnina. U drugoj prezentaciji prezentirane su aktivnosti koje provodi Državna geodetska uprava RH koje je prezentirao g. Antun Vidaković zamjenik ravnatelja. U trećoj prezentaciji g. Zdravko Prka održao je prezentaciju o vještačenju. Naslov prezentacije bio je Vještačenje – očekivanja i stvarne mogućnosti u kojem je detaljno pojasnio cijeli postupak vještačenja s naglaskom na katastarski plan i način na koji on nastaje. Također je prezentirao nekoliko primjera s kojima se susreo u dugogodišnjoj praksi.

U popodnevnim i večernjim satima članovi Društva i njihovi gosti su se družili uz sportska nadmetanja: pikado, stolni tenis, boćanje i turnir u beli koji je zamijenio nogomet zbog loših vremenskih uvjeta. Poslije je održana Svečana večera s plesom i tombolom. Bila je to dodatna prilika za razmjenu stručnih i životnih iskustava, dobru zabavu i odmor od svakodnevne radne rutine.

Predsjednik Društva

Ivan Lesko, dipl.ing.geod.

Odgovori