Održana Književna večer Poezija u 17 boca

 

U prostorijama HD HS Kosača održana je Književna večer „Poezija u 17 boca“ gdje su studenti Hrvatskoj jezika i književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Katarina Marošević i Ivan Volić predstvaili svoje zbirke pjesama.

Organizatorica ove kulturne večeri i Koordinatorica Dana Kulture i zabave Studentskog zbora, Monika Mlakić, je zadovoljna odazivom studenata i smatra da ovakvih događaja treba biti više.

Nakon ideje da organiziramo književnu večer jer mnogi mladi danas zanemaruju kulturni sadržaj shvatila sam da mi imamo potencijala na našem Sveučilištu i izabrala sam Katarinu i Ivana da nam predstave svoje pjesme“, izjavi je organizatorica Mlakić.

Katarina Marošević  iz Tolise je predstavila svoju knjigu „Boca u moru“ objavljenu 2012 godine s  57 pjesama koje govore o sudbini, stalnoj nesigurnosti, o ugroženoj egzistenciji i pronalaženju vlastitog mjesta po suncem.

U zbirci sam gledala na jedan svijet, da je lijep, da smo okruženi bogatstvom iako mi sve gledamo zatamnjeni pogledima Bitno je da uživamo i da uvijek ostanemo djeca“ izjavila je Marošević.

„Sedamnaest osvita“ autora Ivana Volića iz Travnika je zbirka 50-tak pjesma različitih tematika od ljubavnih preko religioznih do socijalnih koja je izdana 2015 godine.

Aleksa Šantić mi je uzor i poticaj da i ja stvaram nešto i da izgradim svoj vlastiti rukopis“, istakao je Volić.

Pjesme iz zbirki mladih autora su čitali Ana Marić i David Vasilj, a dodatnu atmosferu su upriličile Jelena Skoko i Marija Šuman uz taktove gitare i violine.

Dijana Lasić / Branka Dijaković