Održana sjednica Društva hrvatskih novinara u BiH

 

 

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, pod predsjedanjem predsjednice Valentine Rupčić, održana je sjednica Predsjedništva Društva hrvatskih novinara u BiH (DHN BiH).

 

Na dnevnom redu sjednice, uz ostalo, bio je pregled dosadašnjih aktivnosti Društva s posebnim osvrtom na njegovu prezentaciju u javnosti, završetak svih pravnih akata, izradu mrežne stranice, Kodeksa časti društva, članstvo u međunarodnim i europskim federacijama novinara, te ostvarenje suradnje sa strukovnim udrugama na području BiH.

 

Društvo je kako je predočeno na sjednici do sada sudjelovalo u organizaciji tri konferencije, a planira, zajedno s ostalim udrugama iz BiH potaknuti niz okruglih stolova i rasprava na teme položaja medija, prava novinara i slično.

 

Na današnjoj sjednici Predsjedništva dana je potpora početku emitiranja televizijskog programa Televizije Herceg Bosne i čestitke kolegama koji su dio ovog velikog i važnog projekta.

 

Predsjedništvo DHN-a najoštrije osuđuje stavljanje pod nadzor pojedinih medija u BiH i takvu vrstu pritiska na novinarske slobode i medijske kuće od strane Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA). DHN potiče sve medije da istraju u rješavanju ovog pitanja koje ugrožava njihov rad i slobodu javne riječi.

 

Početkom jeseni, nakon ljetnih praznika i godišnjih odmora, najavljeno je i zasjedanje Skupštine Društva hrvatskih novinara u BiH.

 

Društvo hrvatskih novinara u BiH