Održana znanstvena konferencija “Mladi znanstvenici: Znanost kao kultura neslaganja”

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je treća godišnja konferencija mladih znanstvenika pod nazivom „Mladi znanstvenici: Znanost kao kultura neslaganja“.

 

Dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. Zoran Tomić svečano je otvorio konferenciju te pružio podršku mladim znanstvenicima u nastojanjima da šire svoje ideje.

 

„Sve vas Filozofski fakultet podupire, ne samo u organizaciji nego i sutra u onome što će biti rezultat ove konferencije. To radimo jer vjerujemo da imate sposobnost napraviti promjene u društvu koje su potrebne“, poručio je dekan Tomić.

 

Organizator konferencije Dražen Barbarić je naglasio da je cilj mladim ljudima otvoriti prostor za afirmaciju. „Želimo popularizirati vaš istraživački rad i ono čime se bavite i da se mladi ljudi koji dolaze iz različitih sfera znanstvenog bavljenja međusobno upoznaju“,  rekao je Barbarić.

 

Na konferenciji je sudjelovalo 27 izlagača iz različitih znanstvenih sfera poput književnosti, povijesti, obrazovanja, komunikacije, politike i društva.

Ured za odnose s javnošću

AUDIO: Dražen Barbarić