Opći izbori u BiH 2022.godine

Radio Mostarska panorama započela je s pripremama za predstojeće Opće izbore u BiH 2022, koji će se u BiH održati u nedjelju, 2.listopada 2022.godine.
Naša zadaća je, sukladno Izbornom zakonu BiH, pravedno, profesionalno i stručno pratiti izborne aktivnosti uz dosljedno poštivanje novinarskog kodeksa.
Radio Mostarska panorama će pratiti predizborne aktivnosti i pridržavati se načela uravnoteženosti, poštenja i nepristranosti. Niti jedan politički subjekt ne može imati povlašten položaj u odnosu prema drugom političkom subjektu.
Objavili smo Javni poziv za predstojeće listopadske Opće izbore za političke subjekte u zoni čujnosti radija Mostarska panorama na frekvenciji 88, 1 MHz (Mostar Grad), koji žele ući u promidžbeni program radija. Svaka će, podsjetimo, politička stranka dobiti besplatne minute za predstavljanje, sve informacije o izbornim aktivnostima sele se u emisiju „Izborna kronika “Opći izbori u BiH 2022. godine..“, a političke stranke koje pokažu interes za objavom informacija dobit će upute o korištenju radijskih minuta.
Sve navedeno bit će usuglašeno s propisima Regulatorne agencije za komunikacije (RAK BiH) i Središnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP BiH).
U svom obraćanju javnosti posredstvom radija Mostarska panorama političke stranke obvezne su se pridržavati i kodeksa RAK – a BiH.
Političke stranke imat će mogućnost i emitiranja svojih reklamnih spotova, koji će se naplaćivati sukladno Cjeniku usluga za oglašavanje političkih subjekata za Opće izbore u BiH 2022.godine, a sve realizirane usluge bit će dostavljene RAK- u BiH na uvid.
Istodobno, niti jedan politički subjekt neće moći koristiti radio kao komunikacijski kanal prema biračkom tijelu,ukoliko naknadu za uslugu ne uplati 24.00 sata prije korištenja usluge.
Podsjećamo, kako će biti osigurane i beplatne minute svakom političkom subjektu za reklamne spotove.
Politički subjekti imat će mogućnost emitiranja njihovih priopćenja za javnost, najava predizbornih skupova, vijesti sa skupova, reportaža sa skupova, ali će materijale za radio objavu pripremiti njihove Službe za odnose s javnošću.