Oštre reakcije u BiH zbog odluke o prijateljskoj utakmici protiv Rusije

SARAJEVO, 10. rujna 2022. (Hina) – Odluka Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine o odigravanju prijateljske utakmice protiv Rusije u Sankt Peterburgu u studenom, izazvala je oštre kritike u toj zemlji.
NS/FS BiH je prihvatio ponudu za odigravanje međunarodne prijateljske utakmice protiv Rusije, objavio je Savez.
Na službenoj mrežnoj stranici tek su navedeni tehnički detalji o odigravanju prijateljskog susreta protiv ‘selekcija Rusije koja se na FIFA rang ljestvici nalazi na 35. poziciji’.
Ako će se igrati, bit će to prva utakmica Rusije protiv jedne europske reprezentacije nakon početka ruske agresije na Ukrajinu.
“Protiv sam odigravanja utakmice sve dok nevini ljudi stradavaju. Uvijek sam samo isključivo za mir i želim da se solidariziramo s ljudima iz Ukrajine u ovim teškim trenucima za njih,” rekao je kapetan reprezentacije i napadač milanskog Intera Edin Džeko koji je u dresu BiH vrste upisao rekordnih 124 nastupa i postigao rekordna 63 gola.
“To nije dobra odluka. Kada reprezentacija počne ostvarivati dobre rezultate, uvijek nešto nije u redu,” istaknuo je Miralem Pjanić koji je za BiH reprezentaciju odigrao 107 utakmica.
“Ostao sam bez teksta, Savez zna moj stav,” dodao je bivši veznjak Lyona, Rome Juventusa i Barcelone, koji sada igra za Sharjah u razgovoru za Sportske.ba.
Oglasila se i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić zaprijetivši prekidom suradnje s Nogometnim savezom BiH ukoliko ostane pri odluci o odiravanju utakmice protiv Rusije.
“Sarajevo, kao grad koji je najduže bio pod opsadom agresora i ja kao gradonačelnica, oštro osuđujemo odluku Nogometnog saveza da igra prijateljsku utakmicu sa Rusijom”, navela je Karić.
(Hina)