Otvoren 1. festival dječje knjige Stablo nasred svijeta u organizaciji Narodne knjižnice HNŽ-a

Mostar- U organizaciji Narodne knjižnice HNŽ-a danas je na platou ispred Hrvatskoga doma Kosača otvoreno prvo izdanje Festivala dječje knjige Stablo nasred svijeta.
Brojne mališane iz mostarskih škola i vrtića u ime organizatora pozdravila je Julijana Pavlović, ravnateljica Narodne knjižnice HNŽ-a kazavši kako nas je sve okupila ljubav prema čitanju i dobroj knjizi.
Zaželila je svima obilje radosti i veselja u iduća tri festivalska dana uz bogat program, koji obuhvaća lutkarske predstave, pričaonice za djecu, susrete s dječjim piscima, promocije slikovnica, te proglašenje pobjednika natječaja za najuspješniju dječju priču ili pjesmu u 2018. i natječaja za najbolju neobjavljenu priču za djecu u 2018. godini.
Mostarske mališane kostimirane u likove iz omiljenih bajki i priča pozdravili su u ime pokrovitelja festivala Vlade HNŽ-a i predsjednika dr.sc. Nevenka Hercega prof. Veselko Čerkez, te u ime Grada Mostara i gradonačalnika Ljube Bešlića, Božo Ćorić, načelnik Odjela društvenih djelatnosti.
Program otvorenja festivala na Trgu hrvatskih velikana vodila je glumica Tina Laco, a nastupili su i učenici mostarske Glazbene škole Ivana plemenitog Zajca.
Podsjećamo, sutra drugoga dana festivala od 11.00 sati predviđen je susret s dječjim piscima učenika osnovnih škola s područja HNŽ-a, od 12.00 sati bit će predstavljeno književno stvarateljstvo Nikole Martića na FPMOZ-i Sveučilišta u Mostaru, u 17.30 sati na dječjem odjelu knjižnice bit će predstavljena dječja književnost u filmu, u 17.00 sati na programu je Živa knjižnica za pučko i srednjoškolce u Općoj čitaonici Narodne knjižnice HNŽ-a, a u 18.00 sati najavljena je promocija SPES-ove slikovnice Poezija je kao dobar prijatelj u galeriji kraljice Katarine Kosača. (Foto: Ivan Raguž)

 

AUDIO: Julijana Pavlović

Odgovori