Otvoren festival Open City Mostar

Veleposlanik Johann Sattler, voditelj Izaslanstva Europske unije i posebni predstavnik EU u BiH, i mostarski gradonačelnik Mario Kordić otvorili su u srijedu navečer festival Open City Mostar.
U svom obraćanju veleposlanik Sattler je kazao kako je ovo prekrasan dan za Mostar, Hercegovinu te da vjeruje kako će u iduća 22 dana, koja će biti ispunjena različitim umjetničkim dešavanjima, svako naći nešto što će mu biti zanimljivo te imati priliku da posjeti neki od brojnih događaja.
Naglasio je kako Europska unija želi pružiti podršku, želi pomoći sada “kada je Grad Mostar okrenuo jedan novi list”.
– Nakon deset godina, naime, održani su izbori u Gradu Mostaru i sada imamo Gradsko vijeće, imamo oporbu. Naravno, sa svoje strane želimo pomoći i muzičarima koji su također imali jedan težak period iza sebe. Tu su naravno i značajni turistički potencijali koje Grad Mostar svakako ima i ovo su također dešavanja koja ujedinjuju i okupljaju građane. Želja nam je da se ovaj festival i ova događanja upišu na kalendar kulture u Mostaru i da postanu jedno tradicionalno dešavanje. Drago mi je da smo uspjeli udružiti snage i ostvariti ovo što imamo – poručio je Sattler.
Gradonačelnik Kordić istakao je kako ovaj događaj ima višestruku namjenu te da je jedna od njih svakako i produženje turističke sezone kako bi nakon lanjske ‘covid godine’ i lockdowna dali još malo zamaha turizmu u Gradu Mostaru.
– Druga priča je ona koju pokušavamo raditi zajedno i to je ta integracijska priča jer mislim da se na polju kulture možemo jako zbližiti. To je jedna humana, lijepa priča za Mostar i osobno bih se veselio kad bi ovo postala tradicija Grada Mostara te da uvijek znamo da nekako pred kraj ljeta imamo ovakvo jedno fino događanje – poručio je gradonačelnik.