Pjesnička večer ‘Nisam mrtav, samo sam zemlju zagrlio’ u Širokom Brijegu

ŠIROKI BRIJEG, 9. svibnja (FENA) – Međunarodna pjesnička večer “Nisam mrtav, samo sam zemlju zagrlio” održana je u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu u srijedu.

Bila je to večer zavičajne poezije s ratnom tematikom za koju su pjesme odabrale i program pripremile profesorice Marina Ćeškić i Blanka Kraljević, inače knjižničarke iz Gimnazije fra Dominika Mandića.

Na programu su bili stihovi fra Janka Bubala, Veselka Koromana, Andrije Vučemila, Antuna Mladena Vranješa, Vesne Ujević, Miljenke Koštro i drugih, a interpretatore je na gitari pratio Kristian Novak. U glazbenom dijelu programa nastupio je širokobriješki glazbenik Luke Kraljevića.

Pjesnička večer održana je u sklopu manifestacije “Svibanjska sjećanja” kojom se obilježava nekoliko važnih obljetnica, a jedna od njih je i zaustavljanje tenkova JNA u mjestu Polog kod Širokog Brijega.

Jedan od organizatora pjesničke večeri Ivan Kraljević, asistent na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, istaknuo je kako je cilj tog kulturnog događaja očuvanje uspomene na sve preminule hrvatske branitelje.

– Hrvatski branitelji jedan su od temelja naše slobode i ovako im samo želimo simbolično zahvaliti za sve što su učinili za nas. Ovi datumi su vrlo važni za većinu naših sumještana i ne trebamo dopustiti da se taj, iznimno važan dio hrvatske povijesti, prepusti zaboravu ili postane manje važan kad ga nagrize zub vremena – poručio je Kraljević.