POČELA 119. SJEDNICA VLADE FEDERACIJE BiH

 

Sarajevo, 14.9.2017: Vlada Federacije BiH će se, na današnjoj sjednici koja je počela u Sarajevu, izjasniti o Nacrtu zakona o izmjenama Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice s djecom.
Pred članovima Vlade je i Prijedlog odluke o odobravanju raspodjele dijela novčanih sredstava ostvarenih prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH za uplatu doprinosa za deset radnika privrednog društva Tehnički remontni zavod Hadžići d.d. koji su stekli uslove za odlazak u penziju.
Federalna vlada će razmatrati davanje saglasnosti na izvještaj o poslovanju Željeznica FBiH d.o.o. Sarajevo za 2016. godinu, kao i predložene odluke o određivanju koncesionih naknada za crpljenje voda.
Na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, u dnevni red je uvrštena informacija o realizaciji kreditnih sredstava plasiranih putem Union banke d.d. Sarajevo za period 2013.-2016. godina, a Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta kandidiralo je informaciju o realizaciji Uredbe o poticanju zapošljavanja.

URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU