Pohod Napoleonovim putem Ston – Ponikve. Pridružite se.

Mostar, 25. listopada 2018. godine: Hrvatsko planinarsko društvo “Prenj 1933 Mostar” u suradnji s Postajom planinarskih vodiča Mostar organizira izlet za građanstvo  Pohod Napoleonovim putem Ston- Ponikve. 

Ovoga jutra  gosti u radijskom studiju Mostarske panorame bili su Miroslav Mihalj predsjednik HPD Prenj 1933-Mostar i član toga društva i licencirani vodič Danijel Sedić.

”Naše društvo broji oko 250 članova, žene su brojnije od muških članova, imamo dosta mladih a naš najstariji aktivni član ima 90 godina”- govori nam Mihalj.

Danijel će voditi Pohod Napoleonovim putem koje ovo društvo organizira 11. studenoga 2018. s polaskom ispred stadiona HŠK Zrinjskog u 06.00 sati. Savjet za sve koji se odluče na ovaj zanimljiv i ne previše zahtijevan izlet, po Danijelovoj preporuci je, da ponesu barem dva litra vode, sendviče, vestu i svakako udobnu obuću debeloga đona. Većina članova društva je aktivna i u Gorskoj službi spašavanja posebice tijekom potraga za nestalim osobama.

-Neorganizirani izlet u planinu, posebice ako osoba ide sama, može se lako pretvoriti u opasnu avanturu s najgorim posljedicama, zato je preporuka da se ne ide sam kao ni bez educiranoga vodiča” – kazao je tijekom gostovanja na Panorami Mihalj.

 

AUDIO: Miroslav Mihalj

Odgovori