Poplavilo Kazalište, upitan daljnji rad

Jako nevrijeme i obilna kiše koje su posljednja dva dana zasule Mostar prouzročili su poplavu prostorija HNK Mostar te doveli u pitanje daljnji rad. Nedovršena zgrada Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru odnosno nepostojanje pravog krovišta te dotrajalost izolacije uzroci su probijanja vode u radne prostorije i na scenu HNK Mostar nakon svake manje kiše. Posljednje obilne oborine stvorile su ogroman problem u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.

„Zbog nedovršenog krova, u proteklom razdoblju od 15 godina imali smo česta prokišnjavanja prostora, što rezultira značajnom štetom na odjeći ili rekviziti koju koristimo. Stanje je iz godine u godinu sve teže te je daljnji rad Kazališta doveden u pitanje. Vidno je oštećen strop iznad ulaza na scenu te u tehničkoj sobi i prostoriji za rekvizite. Sva sreća što voda značajno nije prodrla u prostoriju u kojoj se nalaze električni razvodni ormari, premda je i tu stanje vrlo ozbiljno te strepimo hoće li se to dogoditi“, kazao je pomoćnik ravnatelja HNK Mostar Josip Blažević.
Brzom intervencijom problem je saniran i umanjena šteta, ali je pitanje do kada će izdržati ploča koja je izlivena prije dvadesetak godina.

Odgovori