Potpisan ugovor o izgradnji vjetroelektrane na Podveležju

Mostar – U nazočnosti dr. sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Željko Laketić, ministar gospodarstva HNŽ potpisao je danas sa Senadom Salkićem, izvršnim direktorom za kapitalna investiranja J.P. Elektroprivreda BiH aneks Ugovora o koncesiji za korištenje lokacija za izgradnju i rad šesnaest vjetroagregata za proizvodnju električne energije na Podveležju.

U Gradskoj vijećnici Grada Mostara upriličeno je, također, potpisivanje Programa o međusobnoj suradnji i Ugovor o realiziranju Programa o međusobnoj suradnji radi realiziranja Projekta izgradnje VE1 Podveležje – mikrolokacija Mali Grad i Sveta Gora koje je s direktorom Salkićem potpisao Ljubo Bešlić, gradonačelnik Grada Mostara.

 

„Sretan sam što je danas potpisan ugovor i što sam sudionik ovog važnog događaja, koji je početak najvećeg poslijeratnog investiranja u Mostaru i našoj županiji čime konačno naše prirodne resurse stavljamo u funkciju gospodarskog razvitka.

Ono što sam govorio u svom ekspozeu upravo na ovom mjestu kada sam predstavljao Vladu i program rada i ovim današnjim činom dobiva konkretnu potvrdu. Stabilizirali smo Županiju u financijskom smislu, radimo novi razvojni ciklus, pokrenuli smo strategiju razvitka Županije i otvaramo prohodan okvir za investiranja na ovom prostoru.

Posebno me veseli činjenica kako se radi o investiranju u infrastrukturu i postrojenja za korištenje obnovljivih izvor energije, koja su, za razliku od drugih energetskih postrojenja baziranih na konvencionalnoj energiji, neškodljiva za okoliš“, kazao je predsjednik Herceg u izjavi medijima.

Zadovoljstvo danas potpisanim ugovorom iskazao je i ministar Laketić, kazavši kako projekt vjetroparka na Podveležju potvrđuje nastojanja Vlade da prirodne resurse kojima HNŽ obiluje pretoči u konkretne gospodarske projekte.

Inače, ukupno investiranje iznosi 162 milijuna KM, a završetak je planiran do konca 2018. godine.

 

AUDIO: Senad Salkić

 

AUDIO: Ljubo Bešlić