Potpisivanje ugovora o financiranju/sufinanciranju programa i projekata u oblasti nauke 

 

Mostar: U srijedu, 27.04.2016. godine, u zgradi Vlade Federacije BiH (Dvorana za sjednice, 1.sprat), u Mostaru, s početkom u 13:00 sati, biti upriličeno potpisivanje ugovora o financiranju/sufinanciranju programa i projekata u oblasti nauke u 2016. godini u Federaciji Bosne i Hercegovine.

 

Ugovore će potpisati federalna ministrica obrazovanje i nauke / znanosti dr.sc. Elvira Dilberović i rektori odnosno ovlašteni predstavnici osam javnih visokoškolskih i naučnih ustanova u Federaciji BiH, a Ministarstvo je za ove namjene u Budžetu za 2016. godinu osiguralo sredstva u ukupnom iznosu od 1.320.000,00 KM.

 

Ugovori će biti potpisani sa svih šest javnih univerziteta u Federaciji BiH – Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet „Džemal Bijedić“ Mostar, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Bihaću, Univerzitet u Zenici i Univerzitet u Tuzli – te sa Franjevačkom teologijom Sarajevo i Univerzitetskim kliničkim centrom Sarajevo.

NAPOMENA ZA MEDIJE: Snimanje i fotografiranje bit će omogućeno za vrijeme potpisivanja ugovora, a izjave za medije planirane su odmah nakon potpisivanja.

 

FEDERALNO MINISTARSTVO OBRAZOVANJA I NAUKE / ZNANOSTI