Predsjednik Čović i ministar Medved razgovarali o aktualnoj situaciji u BiH i RH,  odnosima, projektima i suradnji

 

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović susreo se danas Zagrebu s Tomom Medvedom, zamjenikom predsjednika HDZ-a RH, potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom hrvatskih branitelja.

Sastanku su nazočili i Darijana Filipović, dopredsjednica HDZ-a BiH i Goran Božić, glavni tajnik HDZ-a BiH, te Krunoslav Katičić, glavni tajnik HDZ RH i Vlatko Vuković, zamjenik glavnog tajnika HDZ-a RH.

Na održanom sastanku govorilo o aktualnoj situaciji u BiH i RH te odnosima, projektima i suradnji.

Predsjednik Čović je naglasio kako je HDZ BiH održao Klauzuru proteklog tjedna, koja je okupila dužnosnike s državne, entitetske i županijske razine izvršne i zakonodavne vlasti, kao uvod u iduću izbornu godinu. Cilj HDZ-a BiH i partnera je uvjerljivo dobiti povjerenje na Lokalnim izborima u BiH.

Također, govoreno je o europskom putu BiH i potrebi da BiH otvori pristupne pregovore s Europskom unijom do konca godine, u kojim naporima Vlada Republike Hrvatske pruža veliku podršku.

Predsjednik Čović zahvalio je na snažnoj i dosljednoj potpori Vladi RH, HDZ-u i predsjedniku Plenkoviću i suradnicima, istaknuvši kako je upravo ta potpora dragocjena za Hrvate u BiH i europsku BiH.

HDZ BiH