Predsjednik Čović održao sastanak s veleposlanikom Michaelom Murphyjem: Podrška američkih partnera ključna za Bosnu i Hercegovinu

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović danas je u Sarajevu održao sastanak s veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država, Nj. E. Michaelom Murphyjem. Dužnosnici su prilikom susreta razgovarali o bilateralnim odnosima i suradnji te trenutnoj političkoj situaciji, pregovaračkim procesima i predstojećem izbornom periodu.

Dr. Čović je upoznao veleposlanika Murphyja s naporima koji se s hrvatske strane ulažu za stabilizaciju unutarnjih prilika, osobito ističući konstruktivnu ulogu u dosadašnjem pregovaračkom procesu o izmjenama Izbornog zakona.

„Pravične izmjene Izbornog zakona i Ustava kojima ćemo zaštititi temelje ove države, u čijem su nam uspostavljanju pomogli upravo američki partneri, ali i otkloniti diskriminaciju i nejednakost pozitivno će utjecati na demokraciju, pluralizam i potrebne reforme u društvu“ – naglasio je zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Čović.

Naglašena su očekivanja za implementaciju potrebnih reformi na putu euroatlantskih integracija, kao i daljnja suradnja sa Sjedinjenim Američkim Državama koji su najznačajniji partner Bosne i Hercegovine. Bilateralni odnosi ocijenjeni su kao izvrsni.

(parlament.ba)