Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović posjetio Kreševo i Kiseljak

 

U sklopu posjeta općinskim odborima, predsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović posljednja dva dana je boravio u Središnjoj Bosni.

Tako je danas u pratnji dopredsjednika HDZ-a BiH Marinka Čavare i članice Predsjedništva HDZ-a BiH Lidije Bradara kao i veleposlanice Misije Bosne i Hercegovine pri Europskoj uniji Lidije Topić obavio posjete Općinskim odborima Kreševa i Kiseljaka.

Domaćin prve posjete bio je općinski načelnik i predsjednik OO HDZ BIH Kreševo Radoje Vidović dok je izaslanstvo u Kiseljaku dočekao predsjednik OO HDZ BIH Kiseljak Josip Kvasina.

Tema oba sastanka prvenstveno je bilo općenito i trenutno stanje u općinama kao i u općinskim odborima. Domaćini su se u svojim izlaganjima dotaknuli nekih aktualnih projekata i eventualnih problema. U Kiseljaku je načelnik Mladen Mišurić Ramljak nešto više kazao o infrastrukturnim projektima a na oba sastanka su svi nazočni za predsjednika Čovića imali brojna pitanja i komentare.

Teme su uglavnom bili mladi i njihova budućnost u BiH, gospodarstvo, problemi branitelja i stanje u medijima, a predsjednik Čović je naglasio da će nakon što završi posjete svim općinskim odborima, krenuti u drugi krug istih ali s više naglaska na predstojeće lokalne izbore.
Između dvije današnje posjete izaslanstvo je posjetilo i Franjevački samostan svete Katarine u Kreševu gdje im je gvardijan fra Mijo Rajič pokazao napredak radova na novoj zgradi muzeja.

HDZ BiH