Predsjedništvo HDZ-a BiH: Konkretna i održiva rješenja Izbornog zakona BiH moraju biti ponuđena

Predsjedništvo HDZ-a BiH danas je održalo 21. sjednicu u online obliku putem videokonferencije. Na današnjoj sjednici ključna tema odnosila se na pitanje Izbornog zakona BiH i dinamike svih procesa u predstojećem razdoblju.
Predsjednik Čović predočio je aktivnosti radnih grupa koje su formirane kako bi se održala visoka intenzivnost razgovora obzirom na postavljene rokove, iako nisu pretpostavljene potpisanim Sporazumom o načelima i izmjena i dopuna u Mostaru koji su potpisali predstavnici HDZ-a BiH, SDA i međunarodnih predstavnika.
Upravo kohezija tih radnih grupa treba ponuditi konkretno rješenje koje jamči stabilnost u nastavku europskog puta BiH, i što je najvažnije, rješava sve diskriminatorne odredbe sadržane u predmetima „Ljubić“ i „Sejdić & Finci“. Maksimalistički ciljevi i isključivost ne mogu biti dio konstruktivnih razgovora i neće biti mehanizam za kupovinu vremena kako bi se održao status quo.
Predsjednik Čović izdvojio je i zadovoljstvo održanom međunarodnom znanstvenom konferencijom u Neumu koja je okupila domaću i međunarodnu akademsku elitu iz područja pravnih i politoloških znanosti na kojima su ponuđeni referentni okviri na europskom i euroatlantskom putu. EU i NATO ostaju ključni vanjskopolitički ciljevi i prioriteti legitimnih političkih predstavnika hrvatskog naroda i takav stav će biti snažno zagovaran na domaćim, međunarodnim i globalnim forumima.
U kontekstu aktualnih događanja oko pandemije korona virusa zaključeno je kako uz sve poteškoće koje neminovno postoje, niti jedna razina vlasti ne smije tražiti alibi, nego snažno djelovati kako bi proces cijepljenja i imunizacije cjelokupnog stanovništva konačno otpočeo.
HDZ BiH