Predstava „Meštar“ u Mostaru, Brčkom i Tuzli 

Mostar, 23.05.2016. : Na Maloj sceni HNK Mostar u utorak 24.05.2016. u 20 sati bit će odigrana predstava „Meštar“ autora Nedjeljka Fabria u režiji Velimira Pšeničnika Njirića.

 

Predstava koja je premijerno odigrana u travnju ove godine, nakon Mostara bit će odigrana u četvrtak 26.05. u Brčkom u sklopu manifestacije “Proljeće u gradu” a zatim u petak 27.05. u Narodnom pozorištu Tuzla u okviru programa HNS plus.

 

Predstava „Meštar“ nastala je u koprodukciji Matice Hrvatske Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta. Glumac HNK Mostar Velimir Pšeničnik Njirić ovom predstavom obilježava 40 godina svog glumačkog rada. Osim što igra naslovnu ulogu i redatelj je predstave, u kojoj je 1971. odigravši ulogu Cosme započeo svoju karijeru glumca u Studentskom eksperimentalnom kazalištu u Zagrebu.

„Meštar“ Nedjeljka Fabria, drama iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća, vječna priča o odnosu puka i umjetnika, kao i velikog vođe i umjetnika, smještena je u vrijeme života i smrti genija renesanse Michelangela Buonarotija, kipara, slikara, graditelja, pjesnika. U predstavi igraju : Robert Pehar, Miro Barnjak, Angela Bulum te Velimir Pšeničnik – Njirić u ulozi Meštra.

 

Ulaznice za predstavu se mogu kupiti na blagajni kazališta svakim danom od 10 do 15 sati, cijena ulaznice je 10 KM, dok su za studente i umirovljenike 5 KM.

Ulaznice se mogu rezervirati :

– telefonom 063 317 348

– putem Facebook stranica Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru i HNK za studente, studenti za HNK

– e-mailom: hnkmos@gmail.com