Predstavljeno književno stvaralaštvo književnice Sanijele Matković

Mostar, 12. listopada 2022.:-Danas je u Otvorenoj čitaonici Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače, u okviru Književne srijede, održan književni susret na kojem je predstavljeno stvaralaštvo književnice Sanijele Matković. U programu su sudjelovali književnik Ivan Sivrić i autorica.
-Ovih dana izlazi moja 26. knjiga, a u međuvremenu, izdajući i promovirajući knjige, krenula sam slikati, tako da sad istodobno promoviram slikarstvo i književnost. Do veljače iduće godine planiram izdati svoj sedmi roman – istaknula je autorica.
Sanijela Matković, rođena je u Širokom Brijegu 16. studenoga 1973., gdje trenutno živi i radi. Po zanimanju je diplomirani profesor vjeronauka i etike. Članica je Društva hrvatskih književnika, Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, PENA-a BiH, Širokobriješkog ogranka Matice hrvatske, kulturna je i kazališna djelatnica te slikarica. Urednica je emisija Budi svoja i Kulturna ura. Inicijatorica je projekta 4T koji programski okuplja umjetnike.
-Književno stvaralaštvo naših književnika predstavljamo svake srijede, već smo kroz tribine predstavili 80 posto članova DHK HB. Sanijela Matković se istaknula na sva tri književna polja: etika, poetika i drama. Na svakom polju iznimno je uspješna. Njeno stvaralaštvo bit će predstavljeno kroz intervju – kazao je književnik Ivan Sivrić.(Tekst:Ana-Marija Anamarija Ivanković, Foto: Ana Barbarić)
AUDIO: Sanijela Matković