Prekrasna crvena haljina modne dizajnerice Gordane Zucić, krasi ovogodišnji visual 44. BH FASHION WEEK SARAJEVO

Premijerni događaj BH Fashion Week održan je 1996. godine kao prva sedmica mode u Bosni I Hercegovini, te predstavlja komercijalni, promotivni I umjetnički modni event, stvoren po uzoru na slične međunarodne modne manifestacije. Od 1996. godine, organizira se dva puta godišnje za sezone proljeće/ljeto I jesen/zima.
BH FW okuplja najvažnije BH dizajnere i modne kuće, renomirane strane brendove koji su prisutni na domaćem tržištu, zanimljive međunarodne modne dizajnere, talentirane mlade dizajnere i studente modnog dizajna, poslovne ljude iz domena modne industrije i medija.
Vama se obraćamo kao prijatelju projekta, sa željom da budete naš medijski partner, da pratite i obavještavate domaću i ino javnost o kolekcijama koje su pripremili modni dizajneri I modne kuće, a s naše strane ćete dobijati sve izvještaje i pristup modnim dešavanjima.
Stoga Vas pozivamo da u svojstvu bitnog medija prisustvujete i kao prijatelj, date svoj doprinos jačanju BH modne scene, te razvijanju svijesti kod naših građana o domaćem proizvodu.
Svim našim medijskim partnerima ćemo omogućiti naše materijale, tekstove, fotografije, video snimke, gostovanja, intervjue, i prisustvovanje svim modnim revijama. U promotivnim materijalima ćemo navoditi medijske partnere i svakako nakon održanih revija omogućiti intervjue s svim prisutnim gostima, modnim dizajnerima, modelima, make up artistima, frizerima, stilistima, i svima onima koji učestvuju u realizaciji ovog najvećeg modnog događaja u našoj zemlji.