Premijer Herceg primio izaslanstvo SUM-a i Sveučilišta Matej Bel iz Slovačke

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije danas je u dvorani zgrade Vlade primio izaslanstvo Sveučilišta u Mostaru, predvođeno rektorom Sveučilišta prof.dr.sc. Zoranom Tomićem, i Sveučilišta Matej Bel iz Banske Bystrice, Slovačka, koje je predvodio doc. ing. Vladimír Hiadlovský, rektor Sveučilišta Matej Bel.

Pozdravivši nazočne, predsjednik Herceg ukazao je na značaj i ulogu Sveučilišta u Mostaru kao jedinog Sveučilišta u Bosni i Hercegovini na kojemu se nastava izvodi na hrvatskom jeziku. Također je pozdravio snažan iskorak novog vodstva Sveučilišta na planu integriranja i internacionaliziranja, te ga u tom kontekstu iznimno raduje i uspostavljena suradnja sa Sveučilištem Matej Bel iz Banske Bystrice/Slovačka.

Tijekom sastanka, predsjednik Herceg je voditeljima izaslanstava čestitao na danas potpisanom sporazumu o zajedničkom master studiju koji će biti realiziran kroz Studij politologije na Filozofskom fakultetu i u Banskoj Bistrici, istaknuvši kako je ovo još jedan korak ka široj suradnji ova dva sveučilišta koja žele biti nositelji ključnih europskih vrijednosti u području visokog obrazovanja.

Rektor Hiadlovsky je, osobno i u ime izaslanstva, zahvalio predsjedniku Hercegu na srdačnom prijamu, pozdravivši izuzetno dobru suradnju nositelja izvršne vlasti Županije sa Sveučilištem u Mostaru te ga pozvao da, zajedno s izaslanstvom Sveučilišta u Mostaru, posjeti Sveučilište Matej Bel u Banskoj Bystrici.

Odgovori