Premijera predstave „Meštar“ u utorak 12.04. 2016. u 20 sati 

 

 

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru za ovaj tjedan najavljuje još jednu premijernu izvedbu. Nakon uspješne prošlotjedne premijere predstave Kisik, u utorak 12.04.2016. u 20 sati bit će premijerno izvedena predstava „Meštar“ autora Nedjeljka Fabria u režiji Velimira Pšeničnika Njirića.

 

Predstava „Meštar“ nastala je u koprodukciji Matice Hrvatske Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i dio je ovogodišnje manifestacije Mostarsko proljeće 2016. Velimir Pšeničnik Njirić se pojavljuje prvi put u ulozi redatelja predstave uz to što je i glavni glumac. Predstavom „Meštar“, Njirić koji je prvak drame HNK Mostar obilježit će 40 godina uspješnog glumačkog rada.

Ulogom Cosme u drami „Meštar“ Nedjeljka Fabrija, Velimir Pšeničnik Njirić je još 1971. godine u Studentskom eksperimentalnom kazalištu u Zagrebu započeo svoju glumačku karijeru.

„Meštar“ Nedjeljka Fabria, drama iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća, vječna priča o odnosu puka i umjetnika, kao i velikog vođe i umjetnika, smještena je u vrijeme života i smrti genija renesanse Michelangela Buonarotija, kipara, slikara, graditelja, pjesnika. U predstavi igraju : Robert Pehar, Miro Barnjak, Angela Bulum te Velimir Pšeničnik – Njirić u ulozi Meštra.

Reprizna izvođenja predstave „Meštar“ bit će odigrana u srijedu i četvrtak, 13.04. i 14.04. u HNK Mostar u 20 sati.

Premijera predstave nije prodajna tako da se ulaznice mogu kupiti ili rezervirati za dvije reprizne izvedbe.

Ulaznice za građanstvo iznose 10 KM, dok su za studente i umirovljenike 5 KM.

Ulaznice se mogu rezervirati :

–           telefonom 063 317 348

–           putem Facebook stranica Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru i HNK za studente, studenti za HNK

–           e-mailom: hnkmos@gmail.com