Priopćenje za javnost obitelji Šantić u povodu napada na Duju Šantića, sina nestalog generala HVO-a Vlade Šantića

Mostar, 14. ožujka 2016. godine: U povodu napada na našeg oca, supruga i brata Duju Šantića, sina nestalog generala HVO – a Vlade Šantića u nedjelju, 13. ožujka u 18.20 sati u stubištu zgrade u kojoj živi s obitelji u Ulici Stjepana Radića u Mostaru oglašavamo se s priopćenjem u kojem želimo upoznati svekoliku javnost BiH i susjedne Republike Hrvatske s okolnostima napada i njegovim posljedicama.
Duje je napadnut oko 18.20 sati u stubištu zgrade u kojoj živi s obitelji od strane dvojice nepoznatih napadača naoružanih metalnom šipkom koji su ga napali čim je ušao u zgradu i počeli udarati po glavi i tijelu nanoseći mu tjelesne ozlijede.
Zahvaljujući Dujinoj spremnosti i umijeću u samoobrani uspio je izbjeći teže posljedice, a napadači su pobjegli u nepoznatom smjeru.
Odmah nakon napada Duje je pod policijskom pratnjom u stanju traume i šoka odveden u Centar urgentne medicine SKB – a Mostar gdje mu je pružena liječnička pomoć i gdje je zadržan na promatranju. Dan poslije u jutro, 14. ožujka 2016. godine Duje Šantić je dao iskaz u MUP – u HNŽ-a.
Ovim putem želimo opovrgnuti sve glasine i medijske napise kako se radi o pokušaju razbojstva i otuđenja osobne imovine. Duji Šantiću nije otuđeno niti novac, niti osobne stvari. Iste su pronađene u unutrašnjosti postave pocijepane jakne koju je nosio.
Obitelj Šantić drži kako je sinoćnji mučki napad na kućnom pragu na Duju Šantića reakcija na brojne Dujine medijske istupe i organiziranje mirnog prosvjednog skupa 8. ožujka 2016. godine na Trgu hrvatskih velikana u Mostaru u kojem za činjenicu da 21 godinu traži nestalog oca Vladu Šantića, generala HVO – a drži odgovornim generala Armije BiH Atifa Dudakovića i njegovog podređenog Hamdiju Abdića- Tigra.
Na koncu želimo svekolikoj javnosti BiH i susjedne Republike Hrvatske poručiti da se ne bojimo, da nećemo odustati u traženju istine i pravde za našu obitelj.
Nikakve šipke, palice, metode zastrašivanja i prijetnje ne mogu nas obeshrabriti da ustrajemo u našoj pravednoj borbi u pronalaženju zemnih ostataka našeg oca, supruga i djeda. Pravda koja se odgađa 21 godinu nije pravda, nego agonija jedne obitelji koja zaslužuje svoj smiraj.
Vjerujemo i kako će policijske strukture profesionalno odraditi svoj dio posla i pronaći nalogodavce i počinitelje mučkog napada na člana naše obitelji Duju Šantića.
Obitelj Šantić.