Prvomajska čestitka premijera Novalića

29.4.2016.Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je, povodom 1. maja/svibnja – Međunarodnog praznika rada, uime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio čestitku, u kojoj se kaže:

“Iskreno vam čestitam Prvi maj, uz želju da ga provedete u dobrom raspoloženju, ali i u optimizmu da vrijeme koje je pred nama donosi bolje ekonomske i socijalne uslove za život.

Vlada Federacije BiH čini sve kako bi bila otvorena nova, prije svega proizvodna radna mjesta i, na taj način, omogućeno što većem broju građana da žive od svog rada. Desetine miliona konvertibilnih maraka poticajnih sredstava iz ovogodišnjeg Budžeta Federacije BiH i iz Federalnog zavoda za zapošljavanje predstavljaju dobar stimulans za poslodavce da otvaraju nova radna mjesta. Za iste namjene planirana su i sredstva kroz programe nekoliko federalnih ministarstava.

Čvrsto sam uvjeren da će i novi Zakon o radu uvesti više reda u ovu oblast, zaštititi prava radnika i dodatno otvoriti prostor za nova upošljavanja.

Bolji dani za realni sektor znače sigurnije dane i za penzionere, borce, zdravstvo i školstvo, jer će izvori finansiranja ovih prava i djelatnosti biti stabilniji”, kaže se u prvomajskoj čestitki premijera Novalića.

 

URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU