Sastanak predsjednika HDZ-a BiH i HKDU-a BiH

 

Mostar, 25. ožujka 2016. god. Predsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragan Čović, razgovarao je danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru sa predsjednikom HKDU-a BiH Ivanom Musom.
Na sastanku je bilo riječi o aktualnim političkim prilikama u BiH s posebnim osvrtom na suradnju ove dvije stranke, koju su stranački predsjednici ocijenili dobrom i stabilnom. Razgovarano je i o predstojećim lokalnim izborima u BiH, koji bi se trebali održati u listopadu, te o zajedničkom nastupu stranaka okupljnih oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS).
Ocijenjeno je kako će potpisani sporazum o strateškom partnerstvu HDZ-a BiH i HKDU-a BiH, ove dvije stranke još više i snažnije produbiti i vezati za punu koordinaciju te međusobnu predizbornu i postizbornu suradnju.
Dr. Čović i Musa su se složili kako kroz promjene Ustava i Izbornog zakona BiH treba doći do pravednijeg i funkcionalnijeg uređenja Bosne i Hercegovine u kojoj će Hrvati biti ustavno, a ne deklarativno, jednakopravni s ostala dva naroda.
Potrebno je usvojiti model koji bi Hrvatima osigurao da mogu birati svoje predstavnike za člana Predsjedništva i Dom naroda, te na taj način eliminirati mogućnost preglasavanja, zaključeno je na današnjem sastanku.

URED ZA INFORMIRANJE HDZ BiH