SKUPINA MEĐUNARODNIH STUDENATA POSJETILA TUŽITELJSTVO BIH

 

 

 

Skupina od oko 20 međunarodnih studenata, u okviru Humanity in Action Summer Fellowship programa, posjetila je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

 

Studenti su sudjelovali na prezentaciji o povijesti, unutarnjem ustroju, te dosadašnjem radu i rezultatima, koju je realizirao Odjel za odnose s javnošću Tužiteljstva BiH, te su imali priliku razgovarati sa tužiteljem Mirzom Hukeljićem, iz Posebnog odjela za organizirani kriminal gospodarski kriminal i korupciju.

 

Studenti koji dolaze iz 7 zemalja diljem svijeta, interesirali su se za povijest i rezultate rada Tužiteljstva BiH, sa akcentom na procesuiranje predmeta ratnih zločina, kao vrlo složenih predmeta iz oblasti međunarodnog humanitarnog prava.

 

Međunarodni studenti imali su priliku postavljati pitanja o temama iz domena rada Tužiteljstva BiH i pravosudnih institucija.

 

Skupinu studenata, sačinjavali su studenti iz 7 država iz EU i svijeta (Danske, Nizozemske, Njemačke, Francuske, Švedske, SAD i Kanade).

 

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine ima izuzetno dobru suradnju sa obrazovnim i akademskim institucijama u Bosni i Hercegovini i inozemstvu.