SOCIJALNI DAN projekta VOLONTIRAJ KREDITIRAJ

Mostar, 25. svibnja 2016.: Na Španjolskom trgu u Mostaru organiziran je SOCIJALNI DAN projekta VOLONTIRAJ KREDITIRAJ.
Oko 130 učenika iz 17 srednjih škola jedan dan će raditi u oko 30 institucija, tvrtki i udruženje u gradu Mostaru.
Prisutne goste pozdravila je i srednjoškolcima poželjela sretan prvi radni dan glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina, kao i drugi predstavnici Grada i partnera u projektu
Partner u projektu Volontiraj kreditiraj i organizator mostarskog Socijalnog dana već osmu godinu za redom je GRAD MOSTAR.
Inače više od 1.000 mladih iz cijele BiH danas će imati svoj prvi radni dan. Radit će, između ostalog, u muzejima, ministarstvima, bankama, telekom operaterima, Parlamentu Federacije BiH i kod brojnih drugih poslodavaca.
Deveti Socijalni dan ove godine održat će se u više od 40 gradova,
Cilj Socijalnog dana jeste jačati kapacitet mladih ljudi kroz povezivanje i ujedinjavanje obrazovnih institucija, profesora, privrednika, predstavnika vlasti BiH, kao i predstavnika stranih organizacija i zemalja.
Također, Socijalni dan je jedinstvena prilika za mlade da steknu radno iskustvo.
Devetu godinu zaredom Udruženje Infohouse zajedno s partnerima projekta i poslodavcima pruža srednjoškolcima da na jedan dan vide kako izgleda obavljati različite funkcije na različitim poslovima, te tom prilikom zarade 20 KM. Sve dnevnice koje srednjoškolci zarade na Socijalnom danu poslodavci će uplatiti u Fond Socijalni dan, koje će biti iskorištene u realizaciju ideja i projekata učenika srednjih škola koji su sudionici projekta, navode organizatori.