Ravnateljica Zdenka Mišković: Naša škola je rasadnik vrsnih stručnjaka

Mostar, 6. lipnja 2019.Kraj je školske godine 2018/19 i u svim školama su pojačane aktivnosti oko upisa novih učenika, organiziranja dodjele diploma onima koji su završili školovanje pa do priprema za popravni ispit za one koji su se tijekom godine ”opustili”.

Sve nabrojane aktivnosti u punom su zamahu i u Srednjoj strojarskoj školi ”Faust Vrančić”-Mostar, čija je ravnateljica prof.Zdenka Mišković bila gošća Jutarnjega programa Mostarske panorame.

Ravnateljica Mišković ističe kako ove godine 65  učenika završnih razreda, 11 trogodišnjih i 54 četvorogodišnja nastavlja daljnje obrazovanje ili se, pak,  planira zaposliti u struci.

Predviđanja za upis u iduću školsku 2019/20 godinu su oko 70 novih učenika. Na upit što bi trebalo promijeniti u srdnjoškolskom sustavu Mišković spremno odgovara-”Mislim kako bi trebalo pružiti priliku učenicima koji završe neki smjer u trogodišnjem obrazovanju da nastave obrazovanje i obogate svoje znanje i struku, a ne da im se odmah po završetku trogodišnjeg školovanja postavljaju limiti i ostavlja ih se bez prilike za daljnje obrazovanje”. Inače ova srednja škola je lani obilježila 70 godina postojanja i tom prigodom je održana svečana akademija i predstavljena monografija ”Rasadnik vrsnih stručnjaka”.

 

AUDIO: Zdenka Mišković