Studenti pripremaju predstavu na otvorenome u povodu 400. godišnjice smrti Shakespearea

Mostar, 18. svibnja 2016. U kampusu Sveučilišta u Mostaru sutra, 19. svibnja 2016. godine, u 17 sati bit će izvedena predstava  u povodu  obilježavanja 400. godišnjice smrti Williama Shakespearea. Predstavu su pripremili studenti Engleskoga jezika i književnosti pod vodstvom prof. dr. sc. Anđelke Raguž. Ovo će biti prvo studentsko predstavljanje jednog od najvećih i najpoznatijih pisaca – Williama Shakespearea – u BiH.

Gledatelji će tu večer moći uživo pogledati izvedbe scena iz 8 najpoznatijih predstava (Romeo and Juliet, The Merchant of Venice, Much Ado About Nothing, The Tempest, The Taming of the Shrew, Measure for Measure, Hamlet, Macbeth) i citiranje soneta – sve u izvedbi naših studenata. Sve će biti popraćeno renesansnom glazbom koju će također izvoditi studenti Engleskoga jezika i književnosti. Glumci će biti odjeveni u duhu renesanse, što će još više privući samu publiku.

Ujedinjeno Kraljevstvo posvetilo je cijelu 2016. godinu ovome piscu kroz brojne izvedbe njegovih drama. Ovo će biti jedinstven i značajan događaj za kulturu grada Mostara, svih studenata, ali i za čitavu BiH.

Ulaz za sve studente i posjetitelje je besplatan.

Ako vremenske prilike budu nepovoljne, predstava će se održati u amfiteatru Sokrat na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.