Šuman: Ne bih da kvarim radost pobjede

TUZLA, 13. januara (FENA) – Sjajna pobjeda rukometaša BiH protiv Švicarske i plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo 2019. u Njemačkoj i Danskoj.

Igrači i trener Šuman nisu krili radost, ali je mrlju na blistavu pobjedu bacila administrativna greška zbog koje su Švicarci najavili
žalbu. Navodno, u zapisniku nije bilo Tomislava Nuića, a bio je na klupi i dao je jedan gol.

– Ova četiri boda protiv Švicarske donijela je naša odbrana. Momcima hvala na igri i borbenosti. Zaslužili su sve pohvale, ali bih ujedno volio da se oko rukometne reprezentacije stvori povoljniji ambijent – rekao je Šuman na konferenciji za novinare.

Nije želio komentirati problem oko Nuića.

– Još ne znam kako se to dogodilo i nadati se da to neće uticati na naš plasman u baraž. Švicarci imaju pravo na žalbu, ali ja ne bih da kvarim ovaj osjećaj nakon pobjede u Mejdanu – naglasio je selektor.

Kapiten Mirsad Terzić zahvalio se “najboljoj publici na svijetu”.

– Zasluženo idemo u baraž. Ova ekipa u svim segmentima može više i bolje. Do ljeta ima vremena da sve poboljšamo – rekao je Terzić.

Vlaldimir Vranješ je istakao sjajnu igru reprezentacije u prvom poluvremenu.

– U drugom smo imali jednu “crnu upu”, ali uz podršku fantastičnih navijača vratili smo se na pravi put i pobijedili – kazao je Vranješ.

Srđan Predragović je pun dojmova o atmosferi u Mejdanu.

– Hvala svima koji su bili uz nas. Baza naše pobjede bila je odbrana – smatra Predragović.

Najbolji akter utakmice Benjamin Burić također je zahvalio publici u Mejdanu na velikoj podršci.

– Zaslužili smo plasman u baraž, ali i da odemo na svjetsko prvenstvo. Dobra smo klapa i želja da se plasiramo na SP vukla nas je tokom ovih kvalifikacija – zaključio je Burić, koji je tokom utakmice upisao nevjerovatnih 20 odbrana.