Sunčana strana FBIH: besplatne filmske projekcije od četvrtka na platou Kosače u Mostaru

 

S ciljem osnaživanja kulturnog turizma i uvrštavanja ove grane turizma kao jedne od strateški važnih, dvije organizacije iz Sarajeva i Mostara, udružile su snage u realizaciji projekta “Sunčana strana Federacije BiH 2018.”.

Ovim projektom Udruženje Obala Art Centar iz Sarajeva i agencija PRimera iz Mostara, uz potporu Federalnog ministarstva okoliša i turizma, sve do listopada će organizirati niz umjetničkih sadržaja s ciljem promocije i obogaćivanja kulturno-turističke i zabavne ponude Mostara i Sarajeva, gdje će se programi i održavati.

Ovaj tjedan, točnije u četvrtak, petak i subotu na platou Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača u Mostaru prikazivat će se filmske projekcije u sklopu programa Ljetno kino.
Prvi dan, u četvrtak, Ljetno kino će prikazati dječji film Pat&Mat.
Projekcija drame Blancanieves/Snow White je u petak, dok će subota biti rezervirana za film Trg (The Square), koji je nagrađen Zlatnom palmom na Cannes Film Festivalu 2017.
Sve projekcije počinju u 20.45 uz BESPLATAN ulaz za sve turiste, djecu i građane Mostara.
Udruženje Obala art centar se zahvaljuje HD herceg Stjepan Kosača koji su ustupili plato za održavanje programa Ljetno kino.
Nakon prvih prikazanih, projekcije filmova će se nastaviti svakog vikenda (četvrtak-subota) od 23. kolovoza pa sve do kraja rujna.