SUSRET DŽINDIĆ – HOROWITZ: O RAZVOJU ENERGETSKOG SEKTORA

 

Sarajevo, 21.3.2016.: Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić susreo se danas sa zamjenikom voditelja misije Veleposlanstva Sjedinjenih Država u BiH Paulom Horowitzem.
Ministar je gosta upoznao o radu Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije. Posebice je bilo riječi o energetskom sektoru, odnosno o izradi energetske strategije i, u konačnici, energetske politike. Zaključeno je kako je strategija razvoja energetike jedna od najvažnijih, jer utječe i na razvoj gospodarstva u Federaciji BiH.
Džindić je naglasio kako je taj dokument bitan jer služi i prilagodbi energetskog sektora uvjetima gospodarenja energijom u Europskoj uniji, za povezivanje energetskog sustava BiH sa europskim, te za učinkovitije uključivanje naše zemlje u EU integracije.
Federalni ministar Džindić upoznao je Paula Horowitza i o projektima izgradnje termoelektrana Tuzla i Banovići, ali i o budućim projektima iz ove oblasti, pri čemu su iskazani zajednički interesi za napredak i razvoj. Horowitz je naglasio kako je Veleposlanstvo SAD-a zainteresirano za strateško ulaganje u BiH.
Također, razgovarano je i o namjenskoj industriji, te o USAID-ovom projektu studije izvodljivosti.
Paul Horowitz dao je potporu ministru Džindiću u predstojećem radu, prije svega kada su u pitanju kapitalni projekti i razvoj gospodarstva u Bosni i Hercegovini,  priopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

URED ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU