Svečanost uručenja certifikata polaznicima obuke za instruktore „Zbrinjavanje povreda u taktičkim situacijama“

Mostar, 19. svibnja 2016.: Danas je u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Mostar održana svečanost uručenja certifikata polaznicima obuke za instruktore „Zbrinjavanje povreda u taktičkim situacijama“ koju je, u suradnji sa Agencijom, organizirao ICITAP (Međunarodni program Ministarstva pravde SAD-a za obuke i pomoć u oblasti kriminalističkih istraga). Uz voditelja programa ICITAP-a i ravnatelja Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, ceremoniji je nazočio i vojni ataše Veleposlanstva SAD-a u BiH, brigadir Mark Karas.

U uvodnom obraćanju, voditelj ravnatelj programa ICITAP-a, Charles Bennett, zahvalio je ravnatelju Agencije na plodonosnoj suradnji, čestitao budućim instruktorima i naglasio značaj njihovog budućeg rada na obučavanju novih polaznika.

Ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, Branko Vukoja, obraćajući se gostima i polaznicima, osvrnuo se ukratko na rad i dalje ciljeve Agencije u prepoznavanju i sagledavanju novih sigurnosnih izazova. Naglasio je da je suradnja Agencije i ICITAP-a u organiziranju obuka, koje je do sada pohađalo više od tisuću polaznika, značajna i za cio sigurnosni sektor, te je izrazio nadu da će se ona nastaviti i proširiti.