Tim Mostar 2024:Mostar i Bosna i Hercegovina mogu i zaslužuju bolje!

Mostar- Tim Mostar 2024 predano radi na izradi finalne knjige u kandidaturi Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine i ne želi komentirati pojedine izjave usmjerene za ili protiv gradova koji su zajedno s nama u borbi za dobivanje titule EPK 2024.

Ponovno želimo istaknuti kako je ideja mostarske kandidature za EPK 2024. ujedinila cjelokupan kulturni sektor Mostara, od vladinih i nevladinih organizacija i pojedinaca u kulturi do novinara i običnih građana.

Jedinstveni smo u stavu kako trebamo poduzeti sve da Mostar postane Europska prijestolnica kulture. Početkom tjedna objavili smo ljetni program mostarske kulturne scene s više od sto iznimno kvalitetnih programa.

Želimo da, uz milijune turista koji u ljetnom periodu posjete Mostar, u naš grad češće dođu i Sarajlije, Banjalučani, Trebinjci, Zeničani, Tuzlaci… i svi ostali dobronamjernici!

Gradska administracija i predstavnici kulturne scene i građana, ujedinjeni u Forum Mostar 2024 snažno podržavaju kandidaturu našega grada za EPK i u tituli EPK svi mi vidimo svoju milenijsku priliku ne samo za integraciju i reurbanizaciju našega grada i građana, nego i cijele Bosne i Hercegovine.

Slogan naše kandidature je “Sve je premostivo”, stoga smo uvjereni kako se, ako imamo jasno usmjerenje i hrabrost da viziju pokušamo pretvoriti u stvarnost – sve naše unutarnje razlike i specifičnosti mogu premostiti i ugraditi u zajednički europski okvir i identitet.

Mostar je jedini grad u Bosni i Hercegovini koji je zadržao svoju multikulturalnost i želi je dodatno graditi i učvršćivati pa je interkulturalnost okosnica svih naših projekata u okviru kandidature za Europsku prijestolnicu kulture. Isto tako, želja nam je da Mostar bude integrativni faktor svih ostalih područja u cijeloj BiH.

Mnogi europski gradovi, osvjedočeni prijatelji Mostara, prepoznali su ove vrijednosti i dali podršku mostarskoj kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture pa se nadamo kako društvena i politička podrška ovome projektu unutar Federacije BiH i cijele Bosne i Hercegovine, usprkos nekim nerazumijevanjima i opstrukcijama, ipak neće izostati.

Mostar i Bosna i Hercegovina mogu i zaslužuju bolje!