Svečana promocija ekonomista

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru iznjedrio je 225 diplomanata, kojima su diplome ovjerene akademskim jamstvom uručene uz prigodnu svečanost u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

U nazočnosti roditelja, rodbine, prijatelja, kolega i profesora dekanica Ekonomskog fakulteta Mila Gadžić uz dodjelu diploma promovirala je 102 Bachelora ekonomije koji su završili četverogodišnji preddiplomski studij, 44 stručna prvostupnika, odnosno Bachelora ekonomije koji su završili trogodišnji stručni studij, 8 magistara ekonomije koji su završili dvogodišnji diplomski studij, te 71 magistar ekonomije sa završenim jednogodišnjim diplomskim studijem.

„Ovo je poseban dan za naš fakultet, za vas drage diplomantice i diplomanti, vaše roditelje, rodbinu  i prijatelje, jer danas slavimo zajedno formalnu potvrdu uspješnog završetka jednog lijepog životnog razdoblja. Diplome su potvrda vaših zalaganja, sposobnosti i ustrajnosti u ostvarenju jednog od ciljeva na putu vlastite afirmacije. One su dokaz vaših vlastitih htijenja i rada, ali i velike podrške obitelji , prijatelja, kolega i vaših poslodavaca. Dio vašeg uspjeha pripada i nastavnicima i mentorima, svima njima velika hvala. Danas formalno ispraćamo novu generaciju ekonomista koji trebaju znati odgovoriti svim izazovima s kojima se susrećemo  na putu izgradnje boljega društva jačanja gospodarske konkurentnosti i integracije u europske i globalne ekonomske i društvene tokove. Zato je za sve nas ovo poseban dan, kojim pokazujemo smisao našeg postojanja i rezultate zajedničkog višegodišnjeg rada, te uručujemo diplome o završenom stupnju obrazovanja“, kazala je dekanica Gadžić .

 

AUDIO: Mila Gadžić

 

Odgovori