U Mostaru se održava konferencija o perspektivama razvoja BiH

 

 

MOSTAR, 13. travnja 2016 – U sklopu 19. međunarodnog sajma gospodarstva “Mostar 2016″, Gospodarska komora Federacije BiH i Elektroprivrede HZ HB danas organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom „Nove perspektive razvoja BiH kao dijela Jadrasko Jonske regije”.

– U sklopu konferencije planirana je i panel-rasprava o energetici, čiji je moderator predsjednik Udruge obnovljivih izvora energije Miroslav Nikolić, a razlog tome je što je BiH vrlo bogata hidropotencijalima, vjetroenergijom i solarnom energijom – kazao je prije početka konferencije potpredsjednik Gospodarske komore F BiH Marko Šantić.

Prema riječima izvršnoga direktora za razvoj u Elektroprivrede Hrvatske zajednice  Herceg Bosne Drage Bage, ideja je bila da se digne na razinu tehničko i strateško pitanje priključenja obnovljivih izvora u F BiH kao jedan od strateških smjernica razvoja cijele F BiH, a posebno kada se govori o elektoenergetskom sektoru.

Na drugoj panel-rasprava bit će riječi o agrokulturi pod nazivom „Vino s mirisom smilja“ u kojoj će moderator i direktor REDAH-a Ivan Jurilj napraviti paralelu između vinove loze, koja je posebice karakteristična za područje Hercegovine, te smilja – biljke koja je trenutno aktualna i čija je proizvodnja u povoju. Konferenciji je bio nazočan i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.