U Orašju održana smotra Sveučilišta u Mostaru

 

U Školskom centru fra Martina Nedića u Orašju održana je smotra Sveučilišta u Mostaru s ciljem upoznavanja maturanata s fakultetima i studijskim programima koje mogu studirati na SUM-u. Maturanti su pokazali veliko zanimanje, te je i ova Smotra SUM-a ocijenjena kao iznimno uspješna. U ime Uprave, Sveučilište je predstavila prof. dr. Vesna Kazazić koja je ovom prilikom naglasila da se na SUM-u izvode moderni i kvalitetni nastavni programi u suradnji s referentnim fakultetima iz EU.

„Studenti imaju brojne mogućnosti i za izvannastavne aktivnosti, stručna usavršavanja i učenje stranih jezika. Studirati na Sveučilištu u Mostaru predstavlja mudar izbor za sve buduće studente jer je Sveučilište priznato kao kvalitetna visokoškolska institucija.“

Sveučilište u Mostaru već dugi niz godina uspješno organizira studijske programe i izvodi nastavu na svojim dislociranim odjelima u Orašju i Brčkom gdje studenti mogu redovito studirati i uspješno završiti odabrane studije. Prorektorica prof. dr. Sanja Bijakšić ističe kako su županijske smotre Sveučilišta u Mostaru jedan od načina upoznavanja maturanata sa Sveučilištem.

„Kontinuirano radimo na izgradnji „Sveučilišta budućnosti“ s studijskim programima koji su usklađeni s tržištem rada, a nadamo se da će i naši budući studenti to prepoznati i odabrati znanje na Sveučilištu u Mostaru.“

Na Smotri u Orašju istaknuto je kako se sve dodatne informacije o studiranju na SUM-u mogu dobiti putem telefona ili službene web stranice. Prisutnost u Posavskoj županiji za Sveučilište u Mostaru od iznimne je važnosti kao dio strateškog plana budućeg razvoja, promocije znanja i očuvanja hrvatskog jezika u Bosni i Hercegovini.