U petak se na Kantarevcu otvara 1. OSJETILNi PARK U MOSTARU

Grad Mostar zajedno s projektnim partnerima Gradom Zadrom, Centrom Los Rosales i DV Latica u petak 24. 3. 2023. s početkom u 11 sati na Kantarevcu otvara 1. OSJETILNl PARK U MOSTARU.
Projekt INCLUSIVE PLAY je projekt za promicanje socijalne uključivosti djece i osoba s teškoćama u razvoju u lokalnoj zajednici. Kroz Projekt park Kantarevac doživio je transformaciju u prvo inkluzivno osjetilno igralište u Mostaru s više od 20 novih sprava za igranje i košarkaškim terenom sa pomičnim koševima.
Prostor igrališta je osmišljen tako da svojim elementima i sadržajem omogućava učenje kroz osjetila potičući djecu i mlade na kretanje, razvijanje pažnje i stimulaciju osjetilnih sustava koristeći igru kao osnovni medij za učenje. Projekt INCLUSIVE PLAY sufinanciran je u okviru interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska- Bosna i Hercegovina – Crna Gora za razdoblje 2014. – 2020.
Ukupne vrijednost projekta za sve partnere iznosi 984.203,15 EUR, od je za Grad Mostar 314.114,21 EUR. Za projekt izgradnje Osjetilnog parka na Kantarevcu Grad Mostar osigurao je 15 posto sredstava.