U Podgorici održan skup podrške Ukrajini

PODGORICA, 27. veljače 2022. (Hina) – Nekoliko stotina Crnogoraca i državljana Ukrajine koji žive u Crnoj Gori okupilo se u nedjelju u Podgorici protiveći se agresiji Rusije na Ukrajinu.
Tijekom skupa koji je kako je organiziran “u znak podrške ukrajinskoj neovisnosti i slobodi te solidarnosti s tom zemljom”, okupljeni su nosili trasparente na kojima je pisalo “Zaustavite Putinov rat”, “Bjelorusi podržavaju Ukrajinu”, “Slava Ukrajini”.
Tijekom šetnje ulicama Podgorice okupljeni su uzvikivali “Slava Ukrajini, slava herojima”.
Skup je podržalo i osoblje veleposlanstava Sjedinjenih Država i Europske unije u Crnoj Gori.
Prema podacima crnogorskog ministarstva vanjskih poslova u Ukrajini se trenutno nalazi devetoro crnogorskih državljana i svi su, kako je priopćeno, izrazili interes da napuste zemlju.
U nedjelju je, kako je priopćio MVP Crne Gore, četvoro crnogorskih državljana uspjelo izaći iz Ukrajine, dok je njih troje na putu ka graničnim prijelazima.
“Veleposlanstvo Crne Gore u Kijevu, usprkos bombama i izvanrednom stanju, iz skloništa radi kako bi se pružila pomoć svima kojima je pomoć potrebna i u stalnom je kontaktu sa svim crnogorskim državljanima. Imajući u vidu činjenicu da nijedna država do sada nije organizirala evakuaciju, MVP i njegova diplomatsko-konzularna mreža čine sve da u granicama mogućeg u ovom trenutku doprinesu da naši ljudi budu sigurni”, navodi se u priopćenju MVP Crne Gore.
(Hina)