U susret ”Vincekovu Buna 2020”

Mostar,21.01.2019.god. Udruga malih vinogradara i vinara ‘’Buna’’- Mostar obilježava dan početka rezidbe loze i blagoslov trsa dana 25.01.2020. sa početkom u 14:00 sati (sportska dvorana O.š. Marina Držića).
Tu proslavu već tradicionalno, 10 put zaredom, organiziraju u ime sv.Vinka, zaštitnika trsa i vinove loze pod imenom „VINCEKOVO”.
Tim povodom gosti u studiju Mostarske panorame bili su članovi Udruge Dražan Krešić I Damir Lovrić koji je već dugogodišnji ‘’vinski biskup’’.
‘’Ideja se prvotno rodila kao neobavezno druženje 10-ak vinara I vinogradara s Bune, a sada je prerasla u respektabilnu manifestaciju koja je prepoznata I na razini Grada I Županije’’-kazuju nam Lovrić I Krešić. Program ovogodišnjeg ‘’Vincekova:
– 13.00 obred rezidbe i blagoslov trsa u Vinogradu kod domaćina Joze Pinjuha i Bože Petrovića
– 14.00 sati otvaranje manifestacije ” Vincekovo Buna 2020.” i pučko veselje uz vino, čobanac, mezu i pjesmu (sportska dvorana O.Š. Marina Držića Buna).
Namjera ove kulturne manifestacije je obilježiti početak rezidbe, nove vinogradarske godine i da se očuva tradicija uzgoja vinove loze, te pravljenja i kušanja vina uz naše običaje i dobra jela!
‘’Svi ste dobrodošli, od kuće ponesite samo dobru volju, kupnjom čaše s natpisom po simboličnoj cijeni od 5 KM, uživajte čitav dan u slasnom zalogaju, dobroj kapljici, ugodnom druženju I odličnoj glazbi koju predvodi Josip Bilać’’-pozivaju domaćini.
AUDIO: