U Varaždinu otvorena izložba slika Zlatana Vehabovića „Atlas manjeg svijeta”

VARAŽDIN, 15. ožujka 2023. (Hina) – Izložba slika autora Zlatana Vehabovića „Atlas manjeg svijeta“ otvorena je u srijedu navečer u palači Sermage Gradskog muzeja u Varaždinu.

Riječ je o izložbi koja je postavljena 2020. u Zagrebu povodom 140. obljetnice Muzeja za umjetnost i obrt, ali zbog epidemije i potresa nije doživjela svoj vrhunac. Ovo je drugi puta da je izložba stigla u Varaždin, ali po riječima organizatora, ovoga puta u posve novom izdanju.

“To je jedinstvena prilika za upoznavanje s radom tog vrhunskog umjetnika koji svojim slikama zapravo interpretira bogati fundus tisuća predmeta Muzeja umjetnosti i obrta”, proučili su  iz Gradskog muzeja u Varaždinu gdje će izložba slika ostati otvorena do 23. travnja.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković kazao je za izložbu rekao da predstavlja vrhunac izložbene godine u Varaždinu.

“Možemo biti ponosni i zahvalni Muzeju za umjetnost i obrt koji je pomogao Gradskom muzeju Varaždin da se ova izložba ostvari”, rekao je Marković te dodao da je Gradski muzej u Varaždinu kulturni temelj grada i da kultura za aktualnu gradsku vlast nije nepotreban trošak već pravi nadstandard.

O autoru Zlatanu Vahaboviću, jednom od vodećih aktualnih umjetnika na suvremenoj hrvatskoj likovnoj sceni, i njegovom djelu, kao i o tome kako je izložba došla u Varaždin govorio je ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović.

Izložbu je postavila Elizabeta Igrec, a publici se obratila i pročelnica varaždinskog  Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture i medija Vesna Pascuttini Juraga.

(Hina)