U Zagrebu u Domu sportova održan veliki međunarodni taekwondo turnir Čigra Open

 

U subotu je u Zagrebu u Domu sportova održan veliki međunarodni taekwondo turnir Čigra Open, na kojem je sudjelovalo 620 natjecatelja iz 4 države (Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije).

Mostarski taekwondo klub Cro Star, kojeg vodi trenerica Klaudia Marić, nastupio je sa 6 natjecatelja, koji su se izborili za 9 medalja: 3 zlata i 6 bronci, i titulu najboljeg borca.

Luka Bevanda je nastupio u dvije discipline. I u borbama i na kicku je osvojio zlatnu medalju, a na rang listi najboljih mlađih kadeta zauzeo je 3. mjesto.

Martina Arapović je u borbama osvojila zlatnu medalju. Pomela je konkurenciju i zasluženo je proglašena najboljom mlađom kadetkinjom turnira.

Josip Bevanda, Ivo Planinić i Antonio Mustapić su nastupili i u borbama i na kicku i svi su osvojili po dvije bronce.

Za ekipu mostarskog Cro Stara nastupio je još i Fabijan Bagarić, ali ga je u 1. kolu dočekao puno iskusniji protivnik, te je nažalost ostao bez medalje.

Cijela ekipa je imala odličan nastup, i ostvaren je veliki broj pobjeda. Konkurencija je bila brojna i do bronce su skoro svi imali po 3 borbe. Posebno treba istaći Antonia Mustapića, kojem je ovo bio prvi nastup. Podmladak Cro Stara je još jednom pokazao kako se može nositi s konkurencijom na ovako velikom turniru.