Umro je Charles Aznavour

Slavni francuski pjevač Charles Aznavour, kojega su često nazivali francuskim Sinatrom, umro je u dobi od 94 godine, objavili su francuski mediji.

Charels Aznavour, koji je bio armenskog podrijetla, rođen je u Parizu kao Shahnour Varinagh Aznavourian.

Tijekom svoje uspješne glazbene karijere prodao je više od 100 milijuna ploča u 80-ak zemalja. Bio je autor više od 1000 šansona, a nastupio je na pozornicama stotinjak zemalja.

Njegove najpoznatije pjesme su “La Boheme”, “Toi et moi”, “Hier Encore”, “The Sound of Your Name” s Lizom Minnelli, “She”, “Que c’est triste Venise”, “Qui”, “Et pourtant” i “Une vie d’amour” s Mireille Mathieu.S devet godina je napustio školu i postao dijete-glumac. Otada je nastupio u gotovo 80 filmova, među kojima su najupečatljivije bile uloge u radovima Francoisa Truffauta i Claudea Chabrola.

Aznavour je bio poznat i po svom humanitarnom radu u Armeniji, posebice nakon potresa godine 1988. u kojemu su poginuli deseci tisuća ljudi. Dobio je armensko državljanstvo 2008. i imenovan je armenskim veleposlanikom u Švicarskoj 2009. godine.

Charels Aznavour je trebao nastupiti u Puli u kolovozu ove godine, ali je njegova ljetna turneja bila otkazana zbog bolesti.