V.D. GLAVNA TUŽITELJICA GORDANA TADIĆ, SASTALA SE SA PREDSTAVNIKOM SIRACUSA PROJEKTA ZA BORBU PROTIV NEDOZVOLJENE TRGOVINE I KRIJUMČARENJA

 

V.d. glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, sa dužnosnicima Tužiteljstva BiH, zamjenicom Ozrenkom Nešković i zamjenikom rukovoditelja Posebnog odjela za ratne zločine Izetom Odobašićem, sastala se sa g Tobiasom Freeman, iz Siracusa International Instituta.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje ovaj međunarodni institut, koji se aktivno bavi krivičnim pravom i zaštitom ljudskih prava, poduzima u segmentu borbe protiv nedozvoljene trgovine.

Navedeni institut, provodi projekat koji se odnosi na borbu protiv nedozvoljene trgovine i krijumčarenja na području Jugoistočne Europe, te su željeli ostvariti kontakt sa Tužiteljstvom BiH, kao institucijom koja u okviru kaznenih djela iz svoje nadležnosti, procesuira i počinitelje kaznenih djela koja se odnose na nedozvoljenu trgovinu, kao i krijumčarenje ljudi i robe.

Predstavnici Tužiteljstva BiH upoznali su g Freemana sa dosadašnjim radom i aktivnostima Tužiteljstva BiH a na sastanku je razgovarano o mogućoj suradnji u aktivnostima i projektima koje provodi međunarodni Siracusa International Institute.