Veliko zanimanje maturanata za smotre Sveučilišta

Mostar – Na Građevinskom fakultetu održana je završna smotra Sveučilišta u Mostaru. Maturantima su se predstavili: Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Ekonomski fakultet, Filozofski fakultet, Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Fakultet strojarstva i računarstva, Medicinski fakultet, Pravni fakultet, Fakultet zdravstvenih studija, Građevinski fakultet, Farmaceutski fakultet, Akademija likovnih umjetnosti, Studentski centar i Studentski zbor.

Rektorica Sveučilišta prof. dr. sc. Ljerka Ostojić je navela kako se u sklopu fakulteta nalazi na stotine različitih studijskih programa. „No velike brojke same po sebi ne znače ništa. Ono što je bitno je kvaliteta. Upravo tu smo prepoznati. Ovo Sveučilište je dobilo važno rješenje o institucionalnoj akreditaciji koja je učvrstila priznavanje vaših budućih diploma diljem Europe“, rekla je rektorica Ostojić.

Pozvala je buduće studente da u izboru studija vode računa o afinitetima, ali i o tržištu rada. „Od fakulteta i studija Sveučilišta u Mostaru neću nikoga posebno izdvajati, ali koji god izaberete nećete pogriješiti. Suvremeni programi usklađeni sa tržištem rada, izvrsni profesori i asistenti, izvrsno opremljeni fakulteti i znanstveno-istraživačka djelatnost – sve to vam nudi ovo Sveučilište“; naglasila je rektorica Ostojić.

Navela je kako buduće studente čeka i veliki broj sati praktične nastave, ali i brojne vannastavne aktivnosti. O bogatim vannastavnim aktivnostima govorila je i predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Janja Marušić.

Veliku posjećenost imale su i smotre održane u Livnu, Kiseljaku, Orašju i Posušju.

Sveučilište u Mostaru od ove godine je budućim studentima olakšalo odluku o izboru studija i putem online smotre koja posjetiteljima omogućuje virtualnu šetnju po svim sastavnicama Sveučilišta: učionicama, amfiteatrima, laboratorijima, sportskim dvoranama…. Online smotra se može posjetiti putem poveznice: www.sveuciliste.com

 

Ured za odnose s javnošću