Za predsjednicu ogranka Kluba žena HNŽ-a Udruge BH Hrvata Prsten izabrana Ivanka Galić iz Mostara

 

Mostar, 20. lipnja 2020.: U Mostaru je u petak održana konstituirajuća Skupština ogranka Kluba žena HNŽ-a Udruge Bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten na kojoj je za predsjednicu izabrana Ivanka Galić iz Mostara , a za dopredsjednicu Ružica Zovko iz Čitluka.
U Izvršni odbor ogranka koji broji 70 članica izabrane su : Marijana Raič, Julijana Mikulić Jurković, Marijana Tomić, Vesna Bokšić, Mirjana Vegar, Marina Deronjić i Željka Katić, a nazočne na Skupštini pozdravio je i Marijan Klaić, predsjednik Udruge Bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten koji se zahvalio Prstenovkama na dolasku i iskazanom zajedništvu u prvom obliku ovakvog organiziranja.
-Glavno geslo Prstena je okupljanje i povezivanje Hrvatica i Hrvata na području BiH s ciljem zaštite kulturnih, nacionalnih, gospodarskih i svih drugih bogatstava našeg društva i pomoć svima onima koji traže pomoć, a mi imamo prigodu da im pomognemo-kazao je predsjednik Klaić. Nakon osnutka organizacijskih jedinica u Posavini i Središnjoj Bosni planira se na razini udruge osnovati Klub žena.
Mostarskoj Skupštini nazočio je i Davor Pranjić, dopredsjednik udruge Bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten.

AUDIO: Ivanka Galić