Zbog snježne mećave u Madridu rukometaši ostali u Zagrebu

 

ZAGREB, 9. siječnja 2021. (Hina) – Hrvatski rukometaši nisu u petak ujutro otputovali u Madrid na utakmicu 3. kola EHF EURO kupa sa Španjolskom, jer je zbog snježnog nevremena zatvorena madridska zračna luka Barajas, pa je u dogovoru s Europskom rukometnom federacijom i domaćinom utakmica odgođena, priopćili su u subotu ujutro iz Hrvatskog rukometnog saveza (HRS).

Dvoboj Španjolske i Hrvatske trebao je biti odigran večeras, s početkom u 18 sati, u WiZink Centru.

“Premda je hrvatska rukometna reprezentacija rano jutros bila spremna za putovanje, tijekom doručka, u dogovoru sa EHF-om i Španjolskim rukometnom federacijom, donesena je odluka da se susret odgađa”, priopćili su iz Hrvatskog rukometnog saveza.

Madrid i okolicu je pogodila snježna oluja Filomena, a takvi vremenski uvjeti u španjolskoj prijestolnici nisu zabilježeni još od 1971. godine. Prema posljednjim informacijama mnoge ulice su neprohodne, jer ralice praktički ne postoje i cijeli promet je u kolapsu. Gradska policija pozvala je stanovnike Madrida da ostanu kod kuće i  ne izlaze bez prijeke potrebe.

“Naša rukometna reprezentacija tako je  promijenila svoj raspored i prilagodila ga novim okolnostima. Igrači su vraćeni u sobe na spavanje, a poslijepodne je planiran trening”, stoji u priopćenju HRS-a.

Hrvatski rukometaši će se nastaviti pripremati u Zagrebu do 12. siječnja, kad će otputovati u Egipat koji je domaćin Svjetskog prvenstva. U prvom dijelu natjecanja Hrvatska se nalazi u skupini s Japanom, Angolom i Katarom, a izabranici Line Červara će prvu utakmicu odigrati u petak, 15. siječnja, od 18 sati protiv Japana.

(Hina)