Gošća Jutarnjeg programa bila je Milka Talić, članica Kluba utemeljitelja HDZ BiH

Mostar, 29. listopada 2019. godine:  Slijedom zbivanja u susjedstvu, osamostaljenjem Hrvatske, kod  Hrvata BiH  je svijest o nacionalnom biću, pravima i skidanju okova represivnoga komunističkog  režima, bivala sve jača.

O tim povijesnim danima 90-ih prošloga stoljeća, prvim ilegalnim sastancima,  razdoblju od 1989. do 1990., utemeljenju HDZ BiH kao državotvornog pokreta prije nekih 29 godina u gradu na Neretvi, te samoj ideji demokracije  u studiju Mostarske panorame razgovarali smo s gospođom Milkom Talić, jednoj od rijetkih žena, utemeljiteljica HDZ-a BiH i današnjom članicom Kluba utemeljitelja HDZ BiH.

”Tih godina krenuli su ilegalni sastanci na Rudniku, na jedan od tih sastanaka sam svojevoljno došla i rekla nazočnima kako  želim biti dio te priče, to je bilo jako u meni”- kaže gđa. Talić i dodaje – ”Prihvatili su me kao ravnopravnoga člana iako sam bila jedina žena među njima, imali smo svi istu ideju, istu želju da Hrvati konačno dobiju priliku ostvariti se kao narod i ono što je jako bitno progovoriti o prošlosti, reći istinu i izaći iz komunističkoga blata”. Talić ističe kako je danas posebice raduje veliki broj žena i mladih uključenih u rad Zajednice žena Kraljica Katarina Kosača i Mladeži HDZ BiH.

 

AUDIO: Milka Talić, članica Kluba utemeljitelja HDZ BiH